CV

Jeg er cand. mag. i litteraturvidenskab. Jeg skriver både kritik, journalistik og holdningsstof. Hvis du er interesseret i mit fulde CV, så findes det her i nogenlunde kronologisk orden

Uddannelse

 • September 2014 – januar 2017: Kandidat i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med forholdet mellem æstetik og politik (primært Christoph Menke og Jacques Rancière), med nekroæstetik, med auditiv kultur og med litteratur og kultur, der behandler samfundsproblematikker fx psykiske lidelser, depression, kapitalisme(kritik).

Karen tænker selvstændigt og originalt. Hun er ikke bange for at gå nye og overraskende veje med stoffet. Hun bruger sin faglighed på glimrende vis og er god til at vise, at litteraturvidenskaben som felt har berettigelse i verden. Karen har gode analytiske evner og begår stærke tekstlæsninger. Hun har en god forståelse for det teoretiske felt og formidler det med lethed og uden for mange omsvøb. Hun er velskrivende og velformuleret. 

–  Isak Winkel Holm, professor i litteraturvidenskab

 • September 2011 – juni 2014: Bachelor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Kurser i litteratur- og kulturhistorie, kulturteori samt litteratur- og kulturanalyse og litterært anmelderi. Tilvalgsstudier i filosofi og kønsstudier.
 • August 2010 – juni 2011 (afbrudt): Samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet. Kurser i politologi, sociologi, byplanlægning, mikro- og makroøkonomi samt videnskabsteori.

Erhvervserfaring

 • September 2017 – : Ekstern lektor på Københavns Universitet. Jeg underviser et kandidatkursus i formidling på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. De studerende kommer forbi journalistik, kritik, podcast, sociale medier og faglig formidling i flere afskygninger.
 • Juni 2016 – : Freelance for mig selv. Jeg skriver journalistik for diverse medier blandt andre Broadly, Format og Politiken, anmelder bøger hos Politiken og Kommunikationsforum, løser kommunikationsopgaver af alle slags – særligt tekstforfatter og presse, fungerer som ordstyrer, projektleder etc.
 • Juli 2017 – : Presse og SoME for teaterforestillingen Kussesumpen . Forestillingen spillede for udsolgte sale på Teatret ved Sorte Hest. Der venter en genopsætning i 2018, og vi barsler også med en turne.
 • Juli 2017: Redaktionssekretær på Orange PressJeg redigerede, skrev noter, læste korrektur m.v. på Roskilde Festivals egen avis.
 • April 2017- juni 2017: Projektansat og journalist hos Helsingør Kommunens Ungdomsskole. Jeg var ansat til at udføre et dokumentationsprojekt, der omfatter alle Ungdomsskolens aktiviteter: almen ungdomsskole, dagsskole, 10. klasse, internationale ungdomsklasser, samarbejder, etc. Det skal munde ud i et produkt, der er enkelt, nemt at tilgå, giver overblik og hvor man kan hente information og tekst til pressemeddelelser, oplæg, konferencer, etc.
 • Oktober 2016 – marts 2017: Kommunikationskonsulent hos Re Mind. Et lille fem-mandsbureau primært med interesseorganisationer, NGO’er og lignende i kundekartoteket. Skriver pressemeddelelser, pitcher vinkler, redigerer blogs og debatindlæg, samt andet, der kan hjælpe organisationer med at gøre opmærksom deres dagsorden.
 • April-maj 2016: Presseansvarlig for Talk Town. Sørgede for pressedækningen af en debatfestival om køn, feminisme og ligestilling, der afholdt i Kødbyen i København som en del af Women Deliver
 • Oktober 2015 – juni 2016: Redaktionssekretær på Avisen KommunenKorrektur, hjemmeside- og facebook-opdatering, fungerede som debatredaktør.
 • Oktober 2015 – : Freelance klummeskribent/debattør ved Dagbladet Politiken. Mener noget om det meste, men især om unge, uddannelse og ligestilling.
 • Februar 2015 – oktober 2015: Analyseredaktør (barselsvikariat) ved Dagbladet Politiken. Ansvarshavende for avisens analyseside; udvælge indlæg, finde skribenter, redigere. Skrevet kommentarer (signaturer) på ugebasis. En del om ligestilling og køn.

Karen er en virkelig begavet, engageret og inspirerende medarbejder. Hun er idérig, og hun har formået at omsætte ideerne til interessante og velskrevne artikler, der har fundet vej til Politikens spalter og har skabt debat. Hun er yderst ambitiøs og seriøs med de ting, hun beskæftiger sig med og er i besiddelse af en stor driftsikkerhed. Men hun er omvendt ikke bange for at udfordre konventionerne og vanetænkningen og gå nye og overraskende veje med stoffet.

 • – Per Michael Jespersen, tidl. opinionsredaktør, Politiken
 • August 2014 – februar 2015: Universitetspraktikant på debatredaktion ved Dagbladet Politiken. Primært større og mindre debatinterviews, men også en del redigeringsarbejde, udvælgelse af læserbreve og debatindlæg.
 • Oktober 2013 – : Freelance litteraturanmelder ved Dagbladet Politiken
 • September 2013 – Maj 2016: Produktionsleder på Helsingørs Kommunale Ungdomsskoles Musicalproduktion. Koordination og ledelse af ca. 70 frivillige og 30 lønnede medarbejder, planlægning og afvikling af opbygning og forestillinger på Kulturværftet i Helsingør.

Hvis man skal sætte ord på Karen, som kan beskrive hendes arbejde som produktionsleder, bliver det ord som pålidelig, stabil og effektiv.

Jais Larsen, Afdelingsleder, Ungdomsskolen

 • Juli 2013 –juli 2014: Kommunikationsmedarbejder hos Stay Secure Denmark. Oversættelse svensk-dansk og engelsk-dansk, udarbejdelse af pressemeddelelser, nyheds- og salgsbreve.
 • Juni 2013 – januar 2014: Vikarende piccoline/receptionist ved fællesreceptionen for Advice, Advice Digital, K-forum, Obrigado og Eksponent. Mailkorrespondance, omstilling, mødeforberedelser, opdatering af intern hjemmeside i Podio.
 • August 2010 – april 2013: Klubmedarbejder på Espergærde Ungdomsskole. Langede slush-ice, toast og vingummiposer over disken, mens jeg havde fungerede som ‘ikke-alt-for-voksen’-kontakt for kommunens unge.

Yderlig erfaring

 • April 2017 – : Skribent og medlem af redaktionsgruppen på Vagant. Vagant er et norsk tidskrift, der udkommer på print fire gange om året og løbende på nettet. Vi beskæftiger os med litteratur, kultur, politik, kritik etc. Ambitionen er at blive en stærkt, tværskandinavisk spiller i kulturdebatten.
 • Juni 2016 – april 2017: Medredaktør og skribent ved tidsskriftet Salon55, som er tidsskrift om litteratur, kultur og ideer, ofte med europæisk sigte. (www.salon55.dk)
 • Maj/juni 2014: Semifinalist til DM i Debat. Indledende runder afholdt i Pressen Politikens Hus. Semifinale og finale på Folkemødet i Allinge. Konkurrence blandt de kvikkeste hoveder og de skarpeste tunger under 30.
 • September 2013 – : Politikens Kritiker- og debattørskole for unge debattører.
 • Marts 2013: ’Stemme og Stemning’. Historiefortællings- og stemmebrugsworkshop ved Susanna Sommer.
 • December 2012: Optagelsesworkshop til DR’s Talenthold. Afsøgning af radiogenrer, redaktions- og pressemøder. Jeg kom ikke ind på Talentholdet, men jeg var blandt de sidste 12 udvalgte.
 • Januar 2011 – marts 2014 : Radiovært, bestyrelsesmedlem og kasserer ved Universitetsradioen. Satirisk flow-radio i morgenfladen, reporter ved diverse særsendinger bl.a. IKK-festival og Vesterbro Festival. Funding, regnskab og strategisk planlægning.
 • Juli 2012: ’Tag og Skriv – KRITIK’. Skrivekursus på Testrup Højskole
 • Januar 2009 – maj 2009: Frivillig for Mellemfolkeligt Samvirke/Global Contact i Sydsudan. Stifter af et museum om borgerkrigen med hjælp fra lokale foreninger og organisationer. Indsamling af data, udarbejdning af materiale, fundraising, uddannelse af turguider, interviews med børnesoldater, flygtninge og andre påvirkede.
 • September 2007 – Maj 2012: Spejderleder  i Prins Hamlets Gruppe, Helsingør