Har du brug for en journalist, en klummeskribent, en essayist eller en anmelder, så tøv ikke med at sende mig en mail. Jeg kan helt sikkert løse din opgave. 

Her er et udpluk af ting, jeg tidligere har skrevet.

Journalistik

Jeg skriver journalistiske tekster for diverse medier, allerhelst om kultur, livsstil og menneskers relationer. Her er et udpluk:

Venindeskabet vinder frem: Hvor er mænd dog en lille del af en kvindes liv. Essay i Politiken om veninder i litteraturen - og i den virkelige verden. Rubrikken er en reference til mit totemdyr Virgina Woolf.

Når fordomme bliver underholdning. En analyse af DR3s miniserie Cougarjagt og kønsroller og seksuelle normer.

Ny Nordisk Feminisme. En rundbordssamtale om feminisme i skandinavien før og nu. Long read for Vagant.

Gilead-news: Nu kommer fortsættelsen til ‘The Handmaid’s Tale’, som allerede ligger nummer 1 hos Amazon

»Jeg ønskede at undersøge magtrelationerne i et kvindefællesskab« Interview med den finske forfatter Laura Lindstedt om hendes roman Oneiron, der er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.

Tag din dårlige anmeldelse som en mand. Er det en god idé at hænge anmeldere ud på Facebook eller true dem med tæsk, fordi de ikke kan lide ens bog? Næppe. I stedet bør man sætte pris på, at anmelderen giver sig tid til at gå i dialog med litteraturen. Vil man have udelukkende rosende ord, kan man satse på bogbloggere og forlagets pressetjeneste.

Slap af! Det er bare bryster... En feature om brysternes fænomenologi for Kommunikationsforum i anledning af Kvindernes internationale kampdag. 

7 veje til flere orgasmer. En syvtrinsguide for Format baseret på to ekspertkilder.

Sidste søm i feminismens kiste? En kortere nyhedsnotits om debatten om konflikten mellem tyske feminister. 

»Intelligente kvinder skræmmer os«Interview med den amerikanske forfatter Siri Hustvedt for Politiken.

 

Klummer & debatindlæg

Jeg har holdninger til alt mellem himmel og jord og meget svært ved at holde mund. Derfor er det blevet til en del debatindlæg og klummer fra min hånd – primært i Politiken. Her findes et udvalg.

Skal I ikke snart have nogle børn? Udvidet Emma Gad, om hvorfor du ikke bør stille det spørgsmål til kvinder i den fødedygtige alder. 

At tilgive min far er den største gave, jeg har givet mig selv. En meget personlig tekst om mit forhold til min far efter fire år uden kontakt.

Knald for Danmark! (Bare ikke for meget)  Debatindlæg i Politiken affødt af, at regeringen beskar børnepengene efter det tredje barn. 

Kære unge, træf et valg – og stå ved det! En kærlig opfordring til at fordybe sig og dygtiggøre sig.

Gu’ fanden må du spille offerkortetIfølge højrefløjen er det forbudt at kalde sig offer - men hvad hvis man er ét?

Essaygenren kan give nyt liv til aviserneEssayet er en glemt genre i de danske dagblade – men måske kan den blive deres redning.

Drop formynderiet, Mette FrederiksenKvinder spænder ben for deres egen ligestilling ved at fremstille sig selv og deres krop på de sociale medier. Sådan siger socialdemokraternes formand og store håb i den nye portrætbog ’Mette F’. Jeg er ikke helt enig. 

Ligestilling i skilmissens skyttegrav. Politikerne vil have en mere ligelig fordeling af bopælsret mellem mænd og kvinder i skilsmissesager. Men børn er ikke indbo, der kan fordeles sammen med sølvtøj, sengetøj og spisebordsstole.

Kan man være andet end en dårlig morKunne vi forsøge ikke at tale om forældreskabet som en umulig opgave? Men i stedet acceptere, at den enkelte er bedst til at vurdere, hvordan dennes børn trives. En del af mine venner har børn, og både dem, der træner til ironman, dem, der studerer, og gruppen med skæve arbejdstider er glimrende forældre.

 

Kritik & anmeldelser

Siden 2013 har jeg virket som kritiker ved Politiken. Derudover bidrager jeg til forskellige tidsskrifter, fx Salon 55, Vagant og mosaikk, og til internetmagasiner som Kommunikationsforum og Heartbeats. Et udpluk af mine udgivelser findes her:

Er du klar til 'Min geniale veninde' som TV-serie? Jeg var IKKE Anmeldelse af HBOs dramatisering af Elena Ferrantes geniale romaner for Heartbeats. Det var en spændende mulighed for at dele nogle tanker om venindeskabet som tidstypisk tema.

Skræmmeeksemplet fra Sverige: Om FEMINISTEN en dokumentar om den svenske politiker og feminist Gudrun Schyman - og om begrebet 'svenske tilstande'. 

Feminisme har flere ord end din statement-T-shirt. Gyldendal har genudgivet antologien Feministiske Tænkere. Det gav anledning til en anmeldelse samt overvejelser om, hvordan den feministiske tænkning egentlig har det i dag.

Vreden, gudinde! besyng. Den britiske filolog Mary Beard har skrevet en lille elegant bog om kvinder og magt. Jeg fik lov at anmelde den for Kommunikationsforum.

Kald mig bare luderEn anmeldelse af Louise Kjølsen, Nikita Klæstrup og Ekatarina Andersens bog Ludermanifestet.

Når naturen skriver digte. Amalie Smith har skrevet en bog, der også er et møbiusbånd. Temaerne er entropi, skabelse og forholdet mellem natur og kultur.

Det kan bestemt godt forsvares at læse Hustvedt feministisk. Et essay om essayisten Siri Hustvedt i Politiken i anledningen af hendes murstensbog A woman looking at men looking at women

Elske det grimme! Et bud på en houellebecqsk antikapitalisme. I mosaikk #4, s. 72ff.

Forfatteren, den identitetspolitiske bangebuks? Kommentar om dansk samtidslitteratur på Salon 55.

Hypet debutroman om pigelivet er stærk på plot, men hæmmet af opstyltet prosaAnmeldelse af Emma Clines Pigerne (The Girls)

Bog om kvinder er fyldt med årlige prinsessevaner og andre banaliteter. Anmeldelse af Mathilde Anhøjs Kvinder og Kujoner.

Blød løs! Anmeldelse af Maja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laubs Gennemblødt.

Chick-lit med litterære ambitioner er uoriginal og banalAnmeldelse af Adele Waldmans Nathaniel P’s Affærer

Psykoanalytiker ville revolutionere verden med orgasmerAnmeldelse af Lea Korsgaards Orgasmeland.

Suzanne Brøggers billedbiografi spørger til selve eksistensenAnmeldelse af Suzanne Brøggers SZ i Politiken.

Min Kusse er ikke en rose. Anmeldelse af Kvinde Kend Din Krop Politiken.

Lena Dunhams selvbiografiske essays er befriende bramfri. Anmeldelse af Lena Dunhams Not that kind of Girl i Politiken.

Jeg har også gæstet Politikens podcast Bogfolk til en snak om Maria Marcus’ sidste bog Kom du? En mosaik om orgasme. 

Karen Dich